Televize Prima chce spustit vlastní videotéku do konce roku, v ekonomické krizi zacílí i na slevové akce

4. srpen 2022

Mediální skupina Prima plánuje do konce letošního roku spustit vlastní videotéku, která bude fungovat buďto jako placená nebo jako bezplatná doplněná o reklamu. Služba má obsahovat filmy, seriály, vlastní tvorbu FTV Prima i tituly označené pracovně jako Prima Exkluziv nebo Originals. Další novinky pak mediální skupina chystá na platformě HbbTV.

Čtěte také

„Jedeme na plán, službu chceme spustit na podzim, tedy ve čtvrtém čtvrtletí. Na konci léta budeme mít otestováno, zdali vše funguje, protože pro mě není důležité to spustit například 1. listopadu, ale spustit to ve chvíli, kdy bude služba fungovat,“ řekl po úterní tiskové konferenci k podzimnímu programovému schématu FTV Prima její generální ředitel Marek Singer. Na stejné téma se pak vyptal i kolega Ondřej Aust z webu Médiář.

Důvod, proč o nové videotéce nebyla vůbec řeč na úterní tiskové konferenci, zdůvodnil generální ředitel FTV Prima tím, že se chystá separátní představení služby ve chvíli, kdy bude vše připraveno. Singer zároveň nechtěl prozradit, jak se nový videoportál bude jmenovat. „Služba bude fungovat na principu, jako je například německá RTL+ nebo Hulu,“ přiblížil šéf televize s tím, kde se pro vytvoření nové služby management inspiroval.

Čtěte také

„Budeme mít tři vrstvy: jedna reklamní; jedna hybridní, kde je kombinace nižšího předplatného a reklamy; a pak normální subskripce,“ popsal Marek Singer. Divák si tedy bude moci vybrat, který model mu vyhovuje nejvíce. Redakce portálu Digitální rádio předpokládá, že služba by mohla fungovat technicky jak s aplikací pro virtuální červené tlačítko HbbTV, tak případně jako samostatná aplikace pro televizory s internetem. 

Co se týká toho, co má služba nabídnout, odpověděl generální ředitel FTV Prima jasně: „Z pohledu videotéky to bude klasika. Bude tam naše tvorba, naše tituly Exkluziv, Originals nebo jak tomu budeme říkat, budou tam určitě i akvizice a české filmy.“ Na ty sází FTV Prima již řadu let. Na svém hlavním kanálu uvede v průběhu podzimu premiéry titulů Srdce na dlani, Láska na špičkách, Jedině Tereza, Tady hlídáme my, Večírek nebo Minuta věčnosti.

Čtěte také

Termín spuštění služby může ještě ovlivnit případně několik faktorů. „Uvidíme, jak se bude na podzim vyvíjet zejména ekonomická a energetická situace. Může jít o spoustu věcí, které ještě přijdou do hry,“ připustil Marek Singer. Co se týká technické kvality služby, tituly budou k dispozici „pouze“ ve vysokém rozlišení a s formátem UHD se prozatím nepočítá. „Je to dražší výrobní proces. Musíte mít jiné kamery i jinou kapacitu na skladování dat, takže pokud divák není ochoten to vzít jako nějaký vyšší standard, tak HD je zatím dostatečné,“ uvedl.

Nová videotéka ale nebude jedinou novinkou, kterou chce FTV Prima do konce roku spustit. Změnou prochází i HbbTV aplikace Prima Letáky, která se nově identifikuje jako Prima Nákupy. „Lidé se budou snažit teď při nákupech ušetřit, takže je vhodný čas na změnu,“ potvrdil Singer. Prima Nákupy má doplnit v září také webový portál. Nově přibyla i sekce (slevové) Kupóny. Administraci budou mít v režii plně klienti, kteří zde inzerují. Tuto novinku chystá Prima propagovat prostřednictvím všech dostupných kanálů včetně TV i rádia.

autor: lukpo
Spustit audio

Související